Deze vrouw bewijst dat yoga voor iedereen is

Yogi Jessamyn Stanley wil aan de hele wereld aantonen dat yoga voor iedereen is, ongeacht je leeftijd, gewicht of achtergrond.

De 27-jarige Jessamyn Stanley uit North Carolina beschrijft zichzelf op Instagram als een yoga-enthousiastelinge en ‘fat femme’. Nadat ze in 2011 voor het eerst Bikram yoga uitprobeerde oefent Jessamyn de sport nu dagelijks uit en post ze haar vooruitgang op haar Instagrampagina. Daar verzamelde ze ondertussen al meer dan 42.000 volgers.

“Heel wat vollere dames die aan yoga doen denken dat ze bepaalde poses niet kunnen uitvoeren omdat ze daarvoor te dik zijn”, vertelt Jessamyn. “Ik ben echter het levende bewijs dat het wel mogelijk is. Ik ben niet bang van mijn lichaam en ik ben niet bang om te zien hoe raar mijn lichaam er in bepaalde posities uitziet. Ik wil gerust ergens ondersteboven in mijn ondergoed staan, om een oefening juist uit te voeren.”

Jessamyn rondde ondertussen een cursus af om zelf yoga-instructrice te worden, maar geeft toe dat ze soms zelf nog onzeker wordt bij het zien van een typisch slank yogalichaam vooraan in haar les. “Ik maak me ook zorgen over het groeiende aantal yogastudio’s voor dikke mensen. Dat zou niet mogen. Yoga gaat helemaal niet over hoe je eruit ziet, en er zou dus helemaal geen reden mogen zijn om dikke en dunne mensen op te splitsen. Langs de andere kant versta ik natuurlijk ook dat het heel erg ontspannend is om als dikkere vrouw naar een yoga-studio te gaan met allemaal mensen van hetzelfde gewicht. Niemand zal je daar vreemd aankijken wanneer je er binnenwandelt.”

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2342012/2015/05/30/Deze-vrouw-bewijst-dat-yoga-voor-iedereen-is.dhtml