CURVY Q. BLOG: Why the QUEEN goes CURVY ?

Waarom Curvy Yoga ?

Ja, da’s een goede vraag. Eigenlijk hebben mijn vriendinnen me die weg gewezen.

Ik ben zo zot van yoga dat ik mijn ladies mee troonde naar de lessen.

Sommigen gingen mee maar ik heb er ook die niet mee wilde. Waarom dan niet, vroeg ik ? Ze zijn volslank en voelden zich niet op hun gemak tussen al die slanke dames in hun yogapakjes, alhoewel ze echt geïnteresseerd waren. Daar kan ik eigenlijk wel inkomen.

Marc St. Pierre

Marc St. Pierre

Zelf ben ik ook niet van de magerste en soms zitten mijn boobs ook wel in de weg. En in die yogapakjes pas ik ook niet echt.

Daar ben ik over beginnen nadenken. Enkele jaren geleden wilde ik afvallen maar alleen kon ik het niet. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en ben naar de Weight Watchers gestapt. In totaal wilde ik 11 kg kwijt.

Maar onmiddellijk viel me iets op. Iets wat me ongemakkelijk maakte. Ik kreeg het gevoel van blikken. Blikken van wat kom zij hier doen ? Toegegeven, ik was niet de dikste en ik moest ook geen 20-30 kg afvallen.

Want hoewel ik ook wilde afslanken en er hulp bij nodig had net als alle andere dames daar, was ik in vergelijking met de meeste veel slanker. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje, zo zag ik het maar duidelijk niet een deel van de andere vrouwen daar.

Sinds dat gevoel me bekroop zorgde ik elke week dat ik zo vroeg mogelijk voor mijn weging kon gaan om dan zo snel mogelijk terug naar huis te keren. Plots begreep ik het gevoel hoe het was als je anders was, er niet echt bij hoorde. En ik vond dat niet echt fijn.

Daarom dat ik mijn vriendinnen wel begreep als je het gevoel hebt om bekeken te worden. Dat je je niet echt op je gemak voelt.

Yoga Teacher Training, Gent

Yoga Teacher Training, Gent

Ze vroegen me of ik hen geen les kon geven ? Ik had mijn teacher training achter de rug dus waarom niet. Dat idee liet me niet meer los. Meer en meer begon ik vorm te geven aan hoe ik het precies wilde aanpakken. Wie mijn doelgroep moest zijn en waarom. Ik heb met een boel mensen gepraat over wat zij nodig hadden en wat ze van mijn idee vonden.

Blijkt dat er veel mensen met een maatje meer hetzelfde meemaken in de fitness, tijdens het zwemmen, gewoon op straat. Dat deze mensen ook wel interesse hadden in yoga maar de drempel te hoog vonden om echt naar een studio te stappen.

Beetje beschaamd, niet goed in hun vel, geen zin in gedoe en ik begrijp hen echt heel goed. Nu wist ik dat halvelings wel en het is zeker niet dat ik niet in de realiteit sta ofzo maar ik heb er gewoon nooit bij stilgestaan tot ik er zelf mee werd geconfronteerd.

Als ik er dan verder over nadenk dan is het inderdaad zo dat bijvoorbeeld in de yogastudio nooit iets gezegd werd om een pose aan te passen als je borsten in de weg zitten of dat je buik ertussen hangt. Ik heb zelf mijn opties moeten zoeken door een blokje te plaatsen of de houding een beetje te veranderen naar mijn eigen lichaam.

En eigenlijk is dit wel een beetje jammer want inderdaad, ieder lichaam is anders en er is niks idioots aan om die aanpassingen gewoon te vermelden in de les. Ik merkte dat als ik die dingen zei, mijn vriendinnen opgelucht waren dat ik die zaken heel normaal benaderde en er geen spel van maakte.

Gewoon de zaken bij naam noemen en klaar. Ik was wel een beetje onder de indruk dat het een wereld van verschil maakte voor hen en voor mij. Geen stress, geen gedoe.

Dus, terug naar de vraag, waarom Curvy Yoga ?

photo: @nolatrees, @mynameisjessamyn

photo: @nolatrees, @mynameisjessamyn

Omdat ik vind dat iedereen op zijn minst yoga moet kunnen proberen. Om die kans te krijgen zonder al stress te hebben over uiterlijk, leeftijd, geslacht of welke reden dan ook.

Er bestaat zwangerschapsyoga, 55+ yoga, kinderyoga en nog zovele andere soorten dus waarom geen curvy yoga.
Bij deze nodig ik alle curvy queens en curvy kings uit om eens een yogales te proberen. Daarom geef ik privéles bij je thuis of in mijn homestudio, zo kan je op eigen tempo, met je eigen vrienden, in je gekende omgeving yoga doen.

Bevalt het je niet, geen probleem maar misschien vind je het wel leuk….en wie weet geraak je er even aan verhangen als ik, stel je dat voor.

Ik geef yin yoga en hatha yoga, dit zijn de rustige vormen. Je werkt aan een stretch die voorbij de spieren gaat, echt een diepe, intense stretch met als gevolg een heerlijke ontspannen lichaam en een relaxte mind.

Doe gewoon eens gek. Just try it, you’ve got nothing to loose, right ? In ieder geval kijk ik ernaar uit om je in dit nieuwe, uitdagende avontuur te verwelkomen en te begeleiden.

Big hugs,

Curvy Q.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Contacteer Pascale voor een privéles!