Yoga

De yogalessen van Curvy Queen Yoga focussen op yin yoga,  hatha yoga en stoelyoga.

Wat is yin yoga?

Bij yin yoga wordt de aandacht veel meer gericht op het bindweefsel. Bindweefsel is een structuur die in het hele lichaam te vinden is en alle delen van het lichaam met elkaar verbindt. Wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden kan dit bindweefsel stugger worden, waardoor het minder flexibel en soepel is.

Yin yoga is een vorm waarbij iedere houding 3-5 minuten aangehouden wordt zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt en beter gehydrateerd wordt. Hierbij worden de spieren gestretcht, maar ook ontspannen.

Een ander bijkomend voordeel is dat in de yin houdingen de meridianen in het lichaam ondersteund worden. De energie kan er op deze manier beter doorheen stromen wat een positief effect heeft op het totale welzijn. Je voelt je fitter, emotioneel stabieler en de organen worden ondersteund.

Door het langer aanhouden van een yin houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd krijg je de ruimte om naar binnen te keren, zodat je ruimte maakt in je hoofd, je hart en je lichaam. 

Juist door de rustige vorm van yin yoga is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een langzamere vorm van yoga.

Wat is hatha yoga? 

Deze yoga omvat o.a. ademhalings- en ontspanningsoefeningen, concentratietechnieken en asana’s (yogahoudingen). De hatha yoga is gericht op het synchroniseren van je ademhaling en het uitvoeren van de yogapose.

Iedereen kan hatha yoga beoefenen, jong of oud, man of vrouw, stram of soepel. Naarmate de lessen vorderen, zal je meer lenigheid en flexibiliteit ontwikkelen en zal je – op je eigen tempo! – op een rustige manier ook de wat moeilijkere poses aandurven.

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Daarnaast is er aandacht voor ademhalingsoefeningen en meditatie. Ook is stoelyoga een uitkomst als men een chronische aandoening heeft, herstellende is van een ziekte of overgewicht heeft. De les biedt ruimte om te ontdekken waar je mogelijkheden liggen en kijken we verder dan de beperkingen.

Deze vorm van yoga kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Interesse in een yogales? Contacteer me vrijblijvend!